top of page

Kysymyksiä & vastauksia

Tässä kysymyksiä ja vastauksia mindfulnessiin, tanssiterapiaan ja tanssimeditaatioon liittyen. Jos sinua askarruttaa jokin sellainen, johon et tältä sivulta löydä vastausta, älä epäröi ottaa yhteyttä! 

01

 

02

 

03

 

 

04

Kuka voi osallistua luovan ja terapeuttisen tanssin tai tanssimeditaation kursseille?

Luovan ja terapeuttisen tanssin sekä tanssimeditaation kurssit on tarkoitettu aikuisille, mutta muuten rajoituksia ei ole. Naiset tai miehet, kaksikymppiset tai kahdeksankymppiset voivat osallistua yhtä lailla. Tanssiosaamista ei vaadita, riittää jos pystyy vaikka yhtä sormea liikuttamaan. Liikuntarajoitteet eivät myöskään välttämättä ole este. Ainoa mitä kurssille on hyvä ottaa mukaan on halua heittäytyä hetkeen ja halua syventyä kuuntelemaan omaa kehoa ja omaa liikettä ja halua tehdä tämä ryhmässä. Tanssimeditaation syventävät kurssit on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat jo työskentelyyn tutustuneet tai joilla on muuta kokemusta luovasta tanssista, autenttisesta liikkeestä tai muusta samantyyppisestä työskentelystä.

Mitä luovan ja terapeuttisen tanssin kurssilla oikein tehdään?

Kurssilla tanssitaan ja liikutaan oma kehoa ja mieltä kuunnellen. Mitään tanssillisia lähtövaatimuksia ei ole vaan jokainen tekee oman kuntonsa ja olonsa mukaan. Mitään oikeita ja vääriä askelia ei myöskään ole vaan jokaisen oma tapa tanssia ja liikkua on juuri se oikea! Harjoituksissa käytän usein erilaisia mielikuvia tanssien lähtökohtina ja myös fyysisiä tuntemuksia. Esimerkiksi voimme kuunnella hengityksen rytmiä ja antaa sen sitten lähteä liikuttamaan kehoa. Tai sitten tanssimme pareittain tai koko ryhmänä ja saamme ideoita ja impulsseja toisiltamme. Välillä tanssitaan yksin, välillä pareittain ja välillä ryhmänä. Yleensä harjoituksia myös puretaan esimerkiksi pareittain keskustelemalla siitä mitä harjoitus itse kussakin herätti. Minkälainen kokemus se oli, mikä oli helppoa, mikä vaikeaa jne.

Haluaisin osallistua luovan ja terapeuttisen tanssin tai tanssimeditaatiokurssille, mutta ohjelmassasi ei ole kurssia paikkakunnallani.

 

Jos sinulla on ryhmä kiinnostuneita ja tanssiin sopiva tila, tulen mielläni pitämään viikonloppukursseja myös muille paikkakunnille. Ota yhteyttä täältä!

 Haluaisin osallistua MBSR-kurssille, mutta minulla ei ole aikaa tehdä harjoituksia kotona.

 

 

Olennainen osa MBSR-kurssia on kotona tehtävä harjoittelu, sillä vain itse tekemällä ja kokemalla voit oppia hyväksyvän, tietoisen läsnäolon taidon. Koet mindfulnessin positiiviset vaikutukset parhaiten, kun harjoitat sitä säännöllisesti. Jokainen kurssilainen löytää itselleen parhaat ajat ja tyylit harjoituksien tekemiseen. Jos elämäntilanteesi on niin kiireinen, että olet varma että kotiharjoittelu ei onnistu, suosittelen kurssiosallistumisen siirtämistä johonkin toiseen kohtaan elämässä. Jos haluat keskustella asiasta lisää, ota yhteyttä täältä.

bottom of page