Luovan tanssin kurssit ja terapiaryhmät

Tanssimeditaation lyhytkurssi Hyvinkään Opistossa

 

Tanssimeditaatiossa yhdistyvät vapaa tanssi ja tietoinen läsnäolo (mindfulness). Emme opettele tanssiaskeleita tai -tekniikkaa, vaan jokainen liikkuu omalla tavallaan musiikin mukana. Erityistä tanssitaitoa ei tarvita!

 

Meditaatio liikkeen ja tanssin kautta auttaa purkamaan jännityksiä kehossa ja lievittää stressiä. Vapaa liike voimaannuttaa ja tietoinen läsnäolo opettaa ystävällistä ja hyväksyvää asennetta itseä kohtaan. Meditaatiossa koettua puretaan myös keskustellen, piirtäen tai kirjoittaen.

 

Pukeudu kerroksittain, jotta voit tarvittaessa lisätä tai vähentää vaatetusta. Ota mukaan jumppa- tai joogamatto tai muu alusta sekä kevyet eväät lyhyttä evästaukoa varten.

 

Lauantaina 7.9.2019 klo 10-14.
Villatehdas, Liikuntatila Takomo, Peilisali

 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Hyvinkään Opiston sivuilta: https://bit.ly/2WdbHV5

 

Lämpimästi tervetuloa!

Tanssimeditaation tiiviskurssi Helsingissä

 

Tanssimeditaatiossa yhdistyvät luova tanssi ja tietoinen läsnäolo (mindfulness). 
Tanssimeditaatioharjoituksissa kiinnostumme kehon aistimuksista ja liikkeen tunnusta, samalla kun annamme musiikin viedä. Välillä rauhoitumme ja pysähdymme kuuntelemaan kehoa, hengitystä ja aistimuksia paikallaan istuen tai maaten.

 

Meditaatio liikkeen ja tanssin kautta auttaa purkamaan jännityksiä kehossa ja lievittää stressiä. Voit oppia kuuntelemaan kehoasi, ja lisätä ymmärrystäsi siitä, miten mielesi toimii. Voit myös oppia ystävällistä ja hyväksyvää asennetta itseäsi kohtaan. 

 

Tiiviskurssit sopivat sekä tanssimeditaatioon tutustuville että konkareille.
 

Seuraava kurssi:
La 14.12.2019 klo 11-15.


Tanssipajalla Pikku-Huopalahdessa, Korppaanmäentie 21, Helsinki.
 

Kurssin hinta: 58€.

Hinta sisältää 10% alv.

Lisätietoa ja sitovat ilmoittautumiset: sinimaria.tuomivaara (ät) avartuva.com tai 0505525911.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Tanssi-liiketerapiaryhmä kuntoutusmuotona masentuneille henkilöille

 

HUOM! HAKEUTUMINEN TUTKIMUKSEN TERAPIARYHMIIN ON PÄÄTTYNYT! 

Jyväskylän yliopiston, Suomen tanssiterapiayhdistys ry:n sekä KELAn yhteisen tutkimushankkeen kautta on tarjolla osallistujille maksuttomia tanssi-liiketerapiaryhmiä eri puolilla Suomea, myös Keski-Uudellamaalla. Tutkimukseen liittyviin tanssi-liiketerapiaryhmiin voidaan ottaa mukaan henkilöitä, joilla on lääkärin arvion perusteella tunnistettu masennusdiagnoosi ja jotka täyttävät kriteerit KELAn kuntoutuspsykoterapiaan.

 

Tanssi-liiketerapiajakson ajankohta on elo-syyskuusta 2017 tai helmi-maaliskuusta 2018 alkaen. Terapiajakson kesto on 20 x 75 min, kokoontumiset 2 krt/vk. Ryhmäkoko on max. 10 osallistujaa/ryhmä. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

 

Ryhmään voi tulla, vaikkei olisi erityisesti liikuntaa eikä tanssia aiemmin harrastanut. Ryhmäkerroilla liikutaan ja keskustellaan. TLT-ryhmässä on mahdollisuus liikkua sellaisella tavalla, mikä itselle on mahdollista ja mikä on omaan olotilaan sopivaa. 

 

Tutkimusaineisto kootaan osallistujilta itsearviointilomakkeiden ja palautekyselyn kautta. 

Lisätietoa tutkimuksesta: www.jyu.fi/psykologia/tanssi-liiketerapia

 

Lisätietoja ryhmään hakeutumisesta saat myös näiltä tahoilta: 

•    alueesi tanssi-liiketerapeutilta, Sini-Maria Tuomivaaralta (Keski-Uusimaa) sinimaria.tuomivaara (ät) gmail.com, puh. 050 5525 911

•    tutkimushankkeen koordinaattorilta, Katriina Hyvöseltä 

katriina.i.hyvonen (ät) jyu.fi, puh. 040 7650 584

•    tutkimushankkeen projektitutkijalta, Päivi Pylvänäiseltä paivi.m.pylvanainen (ät) jyu.fi, puh. 040 805 4242 

© 2020 by Sini-Maria Tuomivaara. All rights reserved